Du er inviteret til bryllup. Du glæder dig, det er dine venner eller kære familiemedlemmer, du skal bruge dagen på at fejre, men du har ét problem. Du ved ikke hvad du skal tage på!

Heldigvis er der lidt hjælp og inspiration at hente her, hvis du har brug for det.

Gode råd til at vælge bryllupstøjet

Der er mange muligheder inden for valg af bryllupstøj. For det meste afhænger det, du bør iføre dig, at selve brylluppets stil. Enten kan du stile efter, hvordan dine venner normalt kan lide at opføre sig og fejre store begivenheder, eller du kan se efter i invitationen, om der er nævnt noget om dresscoden.

Eksempelvis står det ofte nævnt nederst i indbydelsen, hvis dresscoden er meget formel eller at du skal forberede dig på galla.

Tøj til mænd

Der er flere forskellige valgmuligheder for mændene, og det gælder i høj grad om at kigge efter på invitationen. Kjolesættet er et eksempel på et formelt valg til mændene. Det består af en sort jakke og bukser, hvor jakken bag på går ned i en tvedelt hale.

Men det er vigtigt at huske på, at mænd som gæster til et bryllup aldrig bør iføre sig kjolesættet, medmindre gommen også har det på. Det står for det meste nævnt i indbydelsen, ellers må du ringe og spørge.

Hvis kjolesættet ikke er en mulighed, er jakkesættet et populært valg. Det kan først og fremmest varieres på mange forskellige måder, og så kan du uden tvivl bruge det igen til en anden begivenhed, hvis du køber det fra nyt. Det er både klassisk og elegant at vælge et mørkeblåt jakkesæt.

Du kan både vælge at kombinere med en vest og forskellige detaljer, eksempelvis manchetknapper og en lommeklud. Undgå sorte jakkesæt, da det ofte er forbeholdt begravelser.

Tjek også vores side om bryllupstøj til mænd her.

Tøj til kvinder

Kvinderne har flere valgmuligheder end mænd. Kjolen er stort set altid valget, når det kommer til bryllupstøj, og her kan du også tilpasse det selve stilen til brylluppet.

Er dresscoden galla eller formelt, kan det være en god idé at vælge en gulvlang kjole med høje hæle. Er stilen lidt mere afslappet, kan du vælge en kjole der slutter lige under knæene.

For det meste er det en god idé at undgå meget lårkorte kjoler til bryllupper. Der er dog nogle få regler, når det kommer til kvinders farvevalg af deres tøj, som nogle går mere op i end andre.

Først og fremmest plejer man at sige, at kvindelige gæster ikke bør bære hvidt, da det er forbeholdt bruden. Derudover er det vigtigt ikke at overstråle brudens kjole, gå derfor ikke efter den vilde gallakjole, hvis stilen er afslappet. Rødt og sort bør også vælges fra, da det siges at bringe uheld til det kommende par.

Se også: Skal du til sommerbryllup i 2016?