Så er det med at have påklædningen klar!

Mange danskere skal til sommerbryllup i år. Sommerperioden er den mest udbredte og populære tid at holde sit bryllup på. Vejret er godt, de fleste har ferie og timingen er bare perfekt.

Hvis du skal til et sommerbryllup, bør du have påklædningen klar i god tid. Uanset om du vælger at iføre dig et jakkesæt eller en smart smoking.

Hvornår bør jeg vælge hvad?

Det er ikke altid nemt at vælge imellem jakkesættet og smokingen. Dels er der hvad man selv har lyst til og så er der hvad man reelt kan tillade sig som gæst. Man må jo ikke overstråle brudgommen.

Rangeringen af herretøj er som følger:

  • Kjole & hvidt
  • Smoking
  • Jakkesæt

Hvis der bliver valgt en dresscode, der hedder jakkesæt, kan du altså ikke tillade dig at komme i bryllupstøj. Du bør derfor skele meget til festens dresscode, inden du beslutter dig for, hvad du skal tage på.

Vi mener helt klart at du bør iføre dig smokingen hvis det “tillades”, da det er en mere speciel og elegant påklædningsform. Den er på mange måder mere formel, hvilket passer glimrende ind i et bryllup.

Se også: Bryllupstøj til mænd

Slips eller butterfly?

En anden normal overvejelse, er om man skal vælge slipset eller butterflyen. De signalerer ret forskellige ting og det gør ikke ligefrem beslutningsprocessen nemmere.

Vælger du en smoking er butterflyen det helt oplagte og eneste rigtige valg. Hertil hører der normalt en stilfuld sort butterfly, du kan evt. vælge en mere kulørt variant, hvis det passer til helheden.

Vælger du et jakkesæt, er der mere frit valg på alle hylder. Her kan man sige at butterflyen er det mest friske, ungdommelige og festlige valg. Mange ser butterflyen som en mindre “seriøs” påklædningsgenstand, men historisk set er den faktisk finere end slipset. Så det er afgjort et godt valg.

Er du kommet lidt op i årene, vil slipset nok være bedre for de fleste. Men det vil afhænge af din personlighed. Man kan ikke generelt sige at mænd over 40 år skal være slips, hvis din personlighed er meget farverig og festlig.

Men vores hovedregel vil alligevel være, at mænd over 40 bør foretrække slipset, i det fleste tilfælde.

Du er forhåbentlig blevet klogere på hvad du skal bære til det kommende sommerbryllup. Det er i hvert fald en god idé at sikre sig, man har alle tingene, så du ikke skal købe i sidste øjeblik.

Læs også: Jakkesæt vs. smoking