Jakkesæt til kvinder

En kvinde i jakkesæt er ikke hverdagskost, men der kan være jobstillinger og sammenhænge, hvor det er det helt rigtige valg. Mange kvinder bærer dagligt jakkesæt på arbejdet, præcis som de kan bæres til festlige lejligheder.

Der gælder en række andre spilleregler, når du skal finde jakkesæt som kvinde. Mens der er mange guides for mænd, er der færre for dig som kvinde.

Vi vil derfor give dig en god guide til hvad du bør vælge og undgå, når du skal købe jakkesæt som kvinde.

Guide til at vælge jakkesæt som kvinde

De fleste kvinder er meget stilbevidste og vil derfor ikke have problemer med at finde en passende model, der klæder dem. Det kan bare være svært at vide, præcis hvordan det skal sidde, hvis man ikke er vant til at bære jakkesæt til kvinder.

Her kommer et par af de bedste råd:

– Sørg for at skulderpolstringen ikke bliver for markant og maskulin.

– Hvis der dannes folder i dine bukser er de for store. 

– Bukserne skal gå til toppen af snudens sko, hverken mindre eller mere!

– Husk at opbevare jakkesættet på en bøjle og uden folder. Det giver et grimt resultat. 

Vi håber du kan bruge vores gode råd til at undgå de mest almindelige og værste fejl. Nu til hvordan jakkesættet så skal og ikke skal se ud.

Tøjet må ikke blive for maskulint

En af de største synder som kvinde der bærer jakkesæt, er at få skabt sig et maskulint look. Det er bestemt ikke sexet eller smart på nogen måde.

Jakkesæt er og bliver en herre-ting, så du skal være meget forsigtig med hvilket udtryk det har. Du kan selv gøre en række ting for at undgå denne problematik og skabe et mere feminint udtryk, som specielt kjoler og nederdele er kendte for:

  • Undgå store firkantede skuldre.
  • Bær markant smykker og accessories.
  • Bær en lidt åben og yndefuld skjorte.
  • Vælg et par smukke og feminine sko (eventuelt højhælet).

Kombinerer du disse aspekter med hinanden, kommer du til at se smuk, tjekket og stilfuld ud på samme tid. Det vil vække glæde, uanset om det er på arbejdspladsen eller til en fest.

Inspiration til jakkesæt til kvinder

Til sidst har vi fundet en god video frem til dig, der kan være en god inspirationskilde, hvis du ikke ved hvad du skal vælge: